Με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με το κεφάλι ψηλά! // Αφίσα [02.2023]

Αφίσα που κολλήθηκε το Φεβρουάριο του 2023 σε 500 αντίτυπα, σε Συκιές, Νεάπολη, Ξηροκρήνη, Π. Φανερωμένη, Εύοσμο και Σταυρούπολη.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!

Μετά από χρόνια στερήσεων και εντατικής πειθαρχίας, τα αφεντικά φροντίζουν πως τα πράγματα θα πηγαίνουν διαρκώς στο χειρότερο. Φέτος μάθαμε τι σημαίνει να τρως μόνο σάπιες μάρκες του καλαθιού του νοικοκυριού, αν δεν το ξέραμε ήδη. Μας λένε να κρυώσουμε και λίγο, για το καλό του “περιβάλλοντος” και της εθνικής ασφάλειας. Όπως κάθε χρόνο, μας βομβαρδίζουν με ηλίθιες εξηγήσεις για το ποιος φταίει ώστε να βγαίνουν λάδι το ελληνικό κράτος και τα αφεντικά. Και για όσες δεν πειθαρχούν, η παρουσία των μπάτσων στους δρόμους και τις γειτονιές μας μυρίζει όλο και περισσότερο μπαρούτι.

Ε, λοιπόν, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς! Εμείς, η πολυεθνική εργατική τάξη, είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας και ταυτόχρονα τα προβλήματα μας είναι τόσο παρόμοια. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από το κράτος, ούτε από τους “φιλάνθρωπους” των ΜΚΟ, ούτε από τους αριστερούς και τις κάλπες τους. Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη.

Λίγο από ανάγκη και λίγο από άποψη, θα επιμείνουμε σ’ αυτά που κράτησαν τα μυαλά μας στην θέση τους όλα αυτά τα χρόνια. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, να συζητάμε, να ποντάρουμε στις δικές μας δυνάμεις, να γεμίζουμε τις πλατείες και να βρωμίζουμε τους τοίχους. Θα αφιερώνουμε χρόνο και κόπο, θα χτίζουμε μια συλλογική άποψη για το τι συμβαίνει γύρω μας, μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους. Θα μαχόμαστε για το δημόσιο χώρο ενάντια στους μπάτσους και τους φασίστες, με μπογιές αλλά και με μπουνιές αν χρειαστεί. Δηλαδή θα βρίσκουμε τρόπους να την παλέψουμε συλλογικά.