Φασίστες και ρουφιάνοι τουμπεκί! // Αφίσα [12.2021]

Αφίσα που κολλήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 σε 600 αντίτυπα, στις γειτονιές των Συκεών, της Νεάπολης, της Ξηροκρήνης και της Π. Φανερωμένης.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!

Τελευταία, σε τοίχους των Συκεών γύρω από την Επταπυργίου ένα σκουπίδι μας σβήνει κάποια συνθήματα, και υπογράφει με μια ανάποδη σβάστικα. Δεν μας πειράζει που είναι δυσλεκτικός, αλλά μας εξοργίζει που είναι νεοναζί. Ο φόβος του βγάζει μάτι, μιας και κάνει βιαστική και άτσαλη δουλειά, που αποδεικνύει ότι το κάνει όσο πιο κρυφά γίνεται.

Στις Συκιές, όμως, και σε όλα τα δυτικά, μεγαλώσαμε μαζί άτομα από διάφορες χώρες, γνωρίζοντας άλλες κουλτούρες και μαθαίνοντας να βρίζουμε σε καμιά δεκαριά γλώσσες. Δεν χωρούσε ποτέ ο ρατσισμός και η εθνική υπερηφάνια στους κύκλους μας, συνεπώς δεν χωράει ούτε αυτός ο κατακαημένος φασίστας στις γειτονιές μας.

Φυσικά, αυτός ο μοναχικός φασίστας είναι το μικρότερο μας πρόβλημα. Την ίδια στιγμή τα media διαφημίζουν σκληρότερα μέτρα, φλεξάρουν σκληρότερα πρόστιμα και δείχνουν με το δάχτυλο όσους δεν ψήνουν ελέγχους με το παραμικρό. Κάθε τόσο αναφέρουν και για κάτι παρέες που διαταράσσουν την ησυχία των υπάκουων πολιτών. Πέφτει δηλαδή καμιά σφαλιάρα, μια στο τόσο, και αμέσως εμφανίζεται δημοσίευμα για την νεανική παραβατικότητα και τις συμμορίες ανηλίκων, λες και η βία στις γειτονιές είναι καινούργιο τρεντ. Όλα τα παραπάνω, πάντως, μοιάζουν με καλές δικαιολογίες για να πολλαπλασιαστούν οι μπάτσοι στα μέρη που κυκλοφορούμε, οι οποίοι, εδώ που τα λέμε, έχουν και βοήθεια από μεμονωμένους καλοθελητές ρουφιάνους.

Στην γειτονιά, ένας αχώνευτος γείτονας θα ρωτήσει αν έχεις κάνει rapid, κι αν όχι τότε δε σε χαιρετάει. Κάποιοι αγενείς επιβάτες στα αστικά τσεκάρουν ποιος δεν φοράει τη μασκούλα του, ψημένοι πάντα για μανούρα. Υπάλληλοι όλων των ειδών αναγκάζονται να το παίζουν security και αποφασίζουν αν είσαι κατάλληλος να τους αφήσεις τα λεφτά σου. Συμπεριφορές που περισσότερο μοιάζουν με ρουφιανιλίκια, παρά με κοινωνική ευθύνη. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί και πολλές που όταν δέχονται αυτό το άτυπο μπατσιλίκι τους ζητάνε να το βουλώσουν, ευγενικά ή μη.

Με σκληρά μέτρα ή χωρίς, στους τοίχους των δυτικών θα γράφεται μόνο ANTIFA. Και πιστεύουμε πως υπάρχουν αρκετοί και αρκετές εκεί έξω που μισούν το κράτος και που φροντίζουν με τις πράξεις τους να τουμπεκιάζουν τους φίλους του: τους φασίστες και τους ρουφιάνους.